Ingrediente pentru cartofii trandafir
- 4 cartofi
- 1/2 lingurita pudra de usturoi
- 1/2 lingurita oregano
- 1/2 lingurita cimbru
- 1/2 linguriță pudra de ceapa
- 3-4 linguri unt topit la bain marie
- sare
- piper
Cum se prepara cartofii trandafir
Curata cartofii de coaja si taie-i felii subtiri. Poti folosi curatatorul de cartofi pentru ca feliile sa-ti iasa egale si cat mai subtiri.
Preincalzeste cuptorul la 180oC si unge o tava de briose cu unt sau ulei.
Intr-un bol amesteca untul (daca tii post il poti inlocui cu ulei de masline) si condimentele.
Asaza cartofii in randuri de cate 10 felii care se semi-suprapun si unge-i cu uleiul condimentat. Ruleaza apoi cartofii cu grija si ve obtine un boboc de trandafir. Asaza fiecare boboc in tava pentru briose. La final, poti unge trandafirii cu un strat suplimentar de unt confimentat.
Coace cartofii timp de 15-25 de minute, sau pana se rumenesc.
Cum se servesc cartofii trandafir
Cartofii trandafir pot fi serviti ca atare, in loc de cipsuri sau ca garnitura alaturi de preparatele preferate.
Sursa foto: stylishboard.com