Retete de Paste

#biscuiti decorati de paste # biscuiti de paste #biscuiti #paste

Biscuiti de Paste, decorati cu Royal Iceing

Prepara acasa biscuiti cu unt, pentru Paste pe care sa-i decorezi cu Royal Iceing. Poti crea oua viu colorate, iepurasi, flori, sau orice alte modele care sa te bine-dispuna si sa te duca cu gandul la Sarbatorile Pascale.

Ingrediente pentru biscuitii cu unt

  • 250g unt
  • 200g zahar
  • 2 oua
  • 400g faina
  • coaja rasa de la o lamaie
  • coaja rasa de la o portocala
  • esenta de vanilie
  • un plic praf de copt
  • un praf de sare

Cum se prepara biscuitii cu unt

Intr-un bol incapator adauga faina, sarea si praful de copt si amesteca foarte bine.

Intr-un bol pentru mixer adauga untul (la temperatura camerei) si zaharul. Mixeaza totul foarte bine pana obtii o compozitie pufoasa. Incorporeaza apoi oul, coaja de lamaie si de portocala si esenta de vanilie. Adauga apoi, treptat amestecul de faina.

Framanta aluatul pana obtii compozitie omogena, apoi inveleste-l in folie alimentara si lasa-l la frigider minim doua ore.

Preincalzeste cuptorul la 180oC si tapeteaza o tava cu hartie de copt.

Pe o suprafata de lucru tapetata cu putina faina, intinde aluatul racit pana obtii o foaie de 0,5 cm inaltime. Decupeaza biscuiti in forma de oua, flori, iepurasi sau in orice alte forme doresti. Adauga-i in tava si coace-i timp de 10-12 minute, sau pana devin aurii. Lasa-i apoi sa se raceasca.

Cat timp biscuitii se racesc poti prepara Royal Icing-ul pentru a-i decora.

Cum se prepara Royal Icing

Pentru a prepara Royal Icing ai nevoie de:

  • 2 albusuri
  • 450g zahar pudra
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • colorant alimentar (orice culori doresti)

Atentie! Inainte de a adauga zaharul in compozitie cerne-l de minim doua ori printr-o sita fina. Daca acesta nu este foarte fin glazura nu va avea un aspect placut.

Adauga toate ingredientele intr-un bol si mixeaza la viteza mica pana cand zaharul se incorporeaza, apoi timp de 10 minute mixeaza totul la viteza maxima.

Imparte compzitia in castroane diferite si adauga colorantul dorit.

Citeste mai mult despre cum sa folosesti Royal Icing-ul si cum sa obtii consistente diferite, aici: Ce este glazura Royal Icing si cum poti obtine deserturi fascinante cu ajutorul ei

 

Surse foto: pinterest.com

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din retete-de-paste

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.