Sfaturi culinare

#uttilizare glazura #preparare glazura #glazura Royal Icing #Royal Icing #glazura

Ce este glazura Royal Icing si cum poti obtine deserturi fascinante cu ajutorul ei

Te-ai intrebat de multe ori cum reusesc marii bucatari sa decoreze prajiturile atat de frumos? Cu siguranta te-ai gandit ca folosesc o glazura speciala cu ingrediente secrete. Nu-i deloc atat de greu pe cat pare. Cei mai multi dintre ei folosesc Royal Icing, o glazura cu ajutorul careia si tu poti crea adavarate opere de arta.

 

Ce este Royal Icing

Royal Icing este o glazura ce se prepara foarte usor din albus de ou, zahar pudra si zeama de lamaie. Este perfecta pentru decorarea biscuitilor, fursecurilor, brioselor si a turtei dulci, dar o poti utiliza si pentru decorarea prajiturilor sau a torturilor.

Cum se prepara Royal Icing

Pentru a prepara Royal Icing ai nevoie de:

  • 2 albusuri
  • 450g zahar pudra
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • colorant alimentar (orice culori doresti)

Atentie! Inainte de a adauga zaharul in compozitie cerne-l de minim dou ori printr-o sita fina. Daca acesta nu este foarte fin glazura nu va avea un aspect placut.

Adauga toate ingredientele intr-un bol si mixeaza la viteza mica pana cand zaharul se incorporeaza, apoi timp de 10 minute mixeaza totul la viteza maxima.

Imparte compzitia in castroane diferite si adauga colorant dorit.

Consistenta Royal Icing

In functie de modelele pe care doresti sa le creezi poti oferi glazurei consistente diferite. Din cantitatea de mai sus vei obtine o consistenta tare, perfecta pentru a crea trandafiri, sau pentru a lipi casutele din turta dulce. Poate fi folosita cu succes si la crearea “broderiilor” pe biscuti/fursecuri.

Sursa foto: consistenta stuffbylulu.com 

Pentru crearea diverselor modele, vei avea nevoie de o consistenta medie a glazurei. O poti obtine adaugand cateva picaturi de apa, si amestecand bine, dupa fiecare in parte.

Si, nu in ultimul rand, pentru a crea o baza, vei avea nevoie de o consistenta mai lichida, insa nu atat de lichida incat sa curga de pe biscuite. Pe aceasta o obtii, adaugand inca doi-trei stropi de apa.

Sursa foto: kingarthurflour.com

Decoreaza cu Royal Icing

Decorarea este procesul cel mai riguros, mai ales daca doresti sa impresionezi invitatii cu talentul tau. Lasa-ti imaginatia sa zburde si incanta-i pe cei mici cu fursecuri amuzante, iar pe restul invitatilor cu deserturi sofisticate precum cele cumparate din cofetarii.

Iata o galerie foto din care sa te inspiri:

Sursa foto principala: cakecentral.com

Surse foto galerie: deliciouscakedesign.com, cake-links.com, bakingproject.com, thewaytohisheartblog.com, sweetsugarbelle.com, flickr.com, sweetopia.net, designer-cakes.com, sharonsecondblog.blogspot.com dndoyle.wordpress.com, minhcakes.ch

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.