Retete de Paste

#retete drob #drob de miel #retete paste #drob

Reteta bunicii: Cum sa prepari cel mai bun drob de miel

Drobul de miel este unul dintre cele mai apreciate preparate de pe masa de Paste. Daca ti-e dor de drobul din copilarie, preparat de bunici, trebuie sa incerci aceasta reteta. Este absolut delicioasa si, cu siguranta, va fi apreciata de intreaga familie.

Ingrediente pentru drobul de miel

  • 1 kg organe de miel (ficat, plamani, inima, rinichi, splina)
  • 1 prapur de miel
  • 7 legaturi de ceapa verde
  • 4 legaturi de usturoi verde
  • 4 oua mari
  • 3 legaturi mari de patrunjel
  • 3 legaturi mari de marar
  • 3 foi de dafin
  • piper boabe
  • ienibahar
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • putin ulei de masline

Cum se prepara drobul de miel

Spala organele si pune-le la fiert in apa cu sare. Adauga peste, trei foi de dafin, cateva boabe de piper si doua boabe de ienibahar.

Intre timp curata ceapa, usturoiul, mararul si patrunjelul. Taie apoi ceapa si usturoiul astfel incat sa obtii bastonase de aproximativ 3 cm lungime. Curata apoi mararul si patrunjelul si pune-l intr-un caston.

Adauga-le ceapa si usturoiul intr-o tigaie, cu putin ulei de masline si pune-le la calit pana se inmoaie. Cand sunt gata, adauga verdeata (mararul si patrunjelul) peste si amesteca bine.

Cand organele s-au fiert scoate-le intr-un castron si scurge-le bine. Lasa-le sa se raceasca la temperatura camerei, apoi taie-le cubulete potrivite.

Da organele si verdeta calita prin masina de tocat. Cand este tocata bine, adauga ouale crude peste si amesteca foarte bine. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Tapeteaza o tava cu ulei si pesmet. Adauga praporul in tava si apoi umplutura pentru drob. Daca prapurul nu este suficient de mare pentru a acoperi drobul si la suprafata, tapeteaza-l cu un strat fin de pesmet.

Coace drobul la cuptorul princalzit la 180oC, pana este bine patruns si la suprafata devine crocant si auriu.

Cum se serveste drobul de miel

Serveste drobul de miel rece, de la frigider, alaturi de alte aperitive specifice sarbatorilor Pascale.

Sursa foto: sfatulparintilor.ro

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din retete-de-paste

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.