Salate

#peste # retete cu peste #salau

Cum sa gatesti pestele: salaul

Salaul este un peste de apa cu provenienta din Europa de Est. Acest tip de peste este unul dintre cele mai cunoscute si mai cautate. Carnea sa gustoasa si saraca in grasimi, cu putine oase, il face foarte atractiv pentru preparatele pe baza de peste.


Salaul este un peste care traieste in rauri mici si lacuri, apreciat pentru carnea lui alba. Salaul se gateste la cuptor, prajit, la gratar, facut sote sau fiert, ca fel principal sau poate intra in compozitia unor aperitive, salate, placinte etc. Pestele gatit este gata atunci cand carnea devine opaca si se desprinde cu usurinta. In general, o temperatura de 70 grade Celsius este potrivita pentru a prepara acest peste.

In Europa, salaul este considerat unul dintre cele mai apreciate tipuri de peste. Carnea acestuia este alba si usoara, dar ferma, cu o aroma placuta si cu putine oase. Pentru a alege un de calitate trebuie sa cauti un peste neted, cu carnea ferma si alba. Tine-l la congelator pana cand il gatesti si dezgheata numai atat cat consumi. Nu este recomandat ca salaul sa fie dezghetat in apa calda sau lasat la temperatura camerei.

Salaul contine proteine, vitamina A si vitamina C, calciu si fier.


Salaul la cuptor


Pentru salau la cuptor ai nevoie de peste file. Acesta se stropeste cu zeama de lamaie si se condimenteaza cu sare si piper. Se da apoi la cuptor cu unt si vin alb. Pestele se poate servi cu un sos din plante aromatice precum asmatui, busuioc si tarhon, toate amestecate cu smantana.


Salaul prajit


Salaul poate fi prajit taiat file, dat cu sare si piper. Dupa ce s-a prajit intr-o tigaie cu ulei incins, preparatul poate fi completat cu un sos din , unt, otet si vin. Acest preparat se potriveste foarte bine cu o garnitura din spanac.


Alte modalitati de a pregati salaul


Poti fierbe salaul intr-un steamer, alaturi de legume precum morcovii, pentru un fel de mancare dietetic . Salaul poate fi facut si pe gratar si servit cu o salata si cu felii proaspete de lamai.

Sursa foto: visualphotos.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din salate

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.