Sfaturi culinare

#alimente frigider #alimente #sfaturi culinare #frigider #greseli

20 de alimente pe care sa nu le tii niciodata in frigider

Pentru cei mai multi, pastrarea in frigider a ingredientelor folosite in bucatarie este o regula de la care nu se abat niciodata. Cu toate acestea, sunt cateva alimente care nu ar trebui pastrate astfel. Descopera care sunt acestea!

1. Pepene galben

Atunci cand este tinut la temperatura camerei, pepenele galben dezvolta un nivel dublu de beta-caroten, decat atunci cand este tinut in frigider.

2. Busuioc

Atunci cand este tinut in frigider, frunzele busuiocului se inegresc. Este recomandat ca busuiocul sa fie pastrat intr-un vas cu apa, asemenea florilor.

3. Cartofi

Cand stau la rece, amidonul din cartofi se transforma in zahar. Cel mai bine se vor pastra in pungi de hartie, in incaperi in care este racoare. Lumina soarelui duce la acumularea de clorofila, cartofii devenind verzi si uneori amarui.

4. Ceapa

Ceapa intreaga se pastreaza in pungi de hartie, in camara.Ceapa tocata se poate pastra in congelator.

5. Rosii

Pentru a te bucura de gustul adevarat al rosiilor nu le pastra in frigider. Cel mai bine este sa pastrezi rosiile pe blatul din bucatarie, la temperatura camerei.

6. Cafea

Umezeala din frigider face ca boabele de cafea sa se deterioreze, ceea ce inseamna ca atunci cand iti vei bea cafeaua de dimineata aceasta nu va mai avea aroma proaspata. Pastreaza cafeaua in recipiente inchise ermetic, pe raftul din bucatarie.

7. Usturoi

Pastreaza usturoiul in recipiente ventilate, asezate in locuri racoroase, cum este camara.

8. Sos picant

Otetul si conservatii din sos contribuie la pastrarea acestuia in cea mai buna stare. Daca este tinut in frigider, sosul nu va mai fi la fel de picant.

9. Miere

Pusa la rece, mierea se cristalizeaza. Mierea se pastreaza cel mai bine la temperatura camerei.

10. Paine feliata

Painea feliata poate fi pastrata in congelator si adusa la temperatura camerei inainte de a fi consumata. Tinuta in firgider, painea isi pierde imediat prospetimea.

11. Nuci

Nucile se pastreaza cel mai bine in recipiente etanse, pastrate pe raftul din bucatarie sau in dulap.

12. Avocado

Cand este inca necopt, avocado se va pastra la temperatura camerei. Daca avocado este insa moale, cel mai bine este sa fie consumat cat mai curand.

13. Fructe cu sambure

Piersicile, prunele, nectarinele si caisele se pastreaza cel mai bine la temperatura camerei pentru a fi perfect coapte.

14. Uleiul de masline

Uleiul de masline se patreaza cel mai bine intr-un loc intunecos, unde este racoare.

15. Castraveti

Daca sunt tinuti in frigider, castravetii devin mai aposi. Cel mai bine este sa ii pastrezi la tempertaura camerei.

16. Ardei gras

Cand sunt tinuti in frigider, ardeii grasi nu vor mai fi crocanti. Pastreaza-i la tempertura camerei.

17. Muraturi

Poti pastra muraturile intr-un dulap din bucatarie pana cand le mananci, pentru ca fiind conservate deja nu au cum sa se strice.

18. Ciocolata

Pentru a te bucura in totalitate de aromele ciocolatei, pastreaza-o la tempertaura camerei intr-un loc ferit de umezeala.

19. Vinete

Atunci cand sunt pastreate in frigider, vinetele isi pierd gustul. Acestea pot fi pastrate cateva zile afara, in bucatarie, inainte de a fi preparate

20. Pepene rosu

Pepenele rosu este mai gustos cand este consumat la temperatura camerei. Dupa ce a fost taiat, poate fi pastrat in frigider, infasurat in folie alimentara.

Sursa foto: maids.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare