1. Foloseste unt si smantana
Daca optezi sa faci foile de placinta in casa, redu cantitatea de unt la jumatate si adauga smantana proaspata in completarea lui. Pe langa faptul ca placinta va deveni mai sanatoasa, foaia va deveni mai frageda si mai gustoasa.
2. Foloseste ingrediente reci
De asemenea, secretul unei cruste crocante consta in adaugarea untului si smantanei direct din frigider, fara a le pastra in prealabil la temperatura camerei. Incorporeaza-le doar superficial in aluat, fara a insista prea mult in framantare si vei obtine foile crocante pe care le doresti.
3. Utilizeaza mai multe tipuri de mere
Vrei ca umplutura sa fie parfumata si delicioasa? Incearca sa adaugi mai multe soiuri de mere in ea. Evita insa tipurile de mere verzi, foarte acre, intrucat vei fi nevoita sa folosesti cantitati foarte mari de zahar si nu doar ca vei schimba gustul fructelor, dar vei transforma placinta intr-un desert nesanatos.
4. Coace sau caleste merele
Daca vrei sa reduci cantitatea de zahar pe care o pui in placinta si sa o transformi astfel intr-un preparat sanatos, coace sau caleste merele inainte de a le adauga in aluat. Isi vor lasa mai multa dulceata si astfel vei utiliza mai putin zahar zahar.
5. Adauga scortisoara in mere
Placinta cu mere este mai delicioasa si savuroasa daca adaugi putina scortisoara in umplutura. Pe langa parfumul delicat, scortisoara ofera merelor o dulceata aparte, care te ajuta sa reduci din cantitatea de zahar pe care o adaugi in reteta si sa o transformi astfel intr-un desert mai sanatos. Nu exagera insa cu aceasta mirodenie, intrucat gustul de mere trebuie sa fie "vedeta" in aceasta placinta.
6. Consuma placinta rece
Daca vrei sa te bucuri cu adevarat de gustul desavarsit al placintei cu mere, evita tentatia de a o devora atunci cand este aburinda si las-o sa se raceasca bine inainte de a o consuma. Toate aromele se vor "aseza" si vei simti mai intens gustul unic al merelor parfumate in scortisoara.
Sursa foto: bdesignstudio.ca