Nu este deloc dificil. Trebuie doar sa tii cont de cateva sfaturi simple, dar care fac diferenta dintre un porumb gustos si unul fara gust.
Ingrediente pentru cel mai bun porumb fiert:
- stiuleti de porumb
- apa
- unt
- sare fina
Cum se prepara cel mai bun porumb fiert:
Indeparteaza primul strat de frunze si pastreaza restul frunzelor. Indeparteaza matasea porumbului, curatand stiuletii foarte bine. Spala apoi porumbul si frunzele pastrate.
Intr-o oala incapatoare asaza un strat generos de frunze, care sa acopere complet partea de joc a oalei. Adauga apoi porumbul intreg, sau rupt in jumatati si acopera totul cu inca un strat de frunze. Umple oala cu apa si pune porumbul la fiert. Ai grija ca acesta sa nu rapama fara apa. Din cand in cand va fi nevoie sa mai adaugi apa.
Cand este gata, stinge focul si lasa-l sa se raceasca la temperatura camerei.
Scoate porumbul si serveste-l cu sare si unt. Poate fi consumat ca atare sau alaturi de alte preparate, inlocuind painea de la masa.
Porumbul fiert se poate pastra in apa in care a fiert, la frigider, timp de pana la trei zile.
Sursa foto: pexels.com