Sfaturi culinare

# cel mai bun porumb fiert # retete porumb fiert #porumb fiert

Asa prepari cel mai bun porumb fiert! Trucrurile pe care le foloseau bunicii nostri

Porumbul fiert este rasfatul din timpul verii care ne aminteste mereu de copilarie si de porumbul fier pe care il pregateau bunicile noastre. Daca vrei sa te bucuri din nou de acel gust savuros, nu trebuie decat sa cumperi cativa stiuleti de porumb si sa-i pregatesti asa cum faceau bunicile.

Nu este deloc dificil. Trebuie doar sa tii cont de cateva sfaturi simple, dar care fac diferenta dintre un porumb gustos si unul fara gust.

Ingrediente pentru cel mai bun porumb fiert:

  • stiuleti de porumb
  • apa
  • unt
  • sare fina

Cum se prepara cel mai bun porumb fiert:

Indeparteaza primul strat de frunze si pastreaza restul frunzelor. Indeparteaza matasea porumbului, curatand stiuletii foarte bine. Spala apoi porumbul si frunzele pastrate.

Intr-o oala incapatoare asaza un strat generos de frunze, care sa acopere complet partea de joc a oalei. Adauga apoi porumbul intreg, sau rupt in jumatati si acopera totul cu inca un strat de frunze. Umple oala cu apa si pune porumbul la fiert. Ai grija ca acesta sa nu rapama fara apa. Din cand in cand va fi nevoie sa mai adaugi apa.

Cand este gata, stinge focul si lasa-l sa se raceasca la temperatura camerei.

Scoate porumbul si serveste-l cu sare si unt. Poate fi consumat ca atare sau alaturi de alte preparate, inlocuind painea de la masa.

Porumbul fiert se poate pastra in apa in care a fiert, la frigider, timp de pana la trei zile. 

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului