Sfaturi culinare

#plante aromatice #culinar #ingrediente #substituite ingrediente # substituite

Cele mai intalnite substitute pentru ingrediente

Substitutele sunt solutii salvatoare atunci cand iti lipseste un aliment din bucatarie sau cand vrei sa gatesti o mancare mai sanatoasa, dietetica si cu o cantitate redusa de sodiu sau grasime.

Iata in continuare unele dintre cele mai intalnite substitute de ingrediente:

Substitut pentru scortisoara: cuisoare cu nucsoara

Scortisoara este un ingredient prezent in multe preparate care trebuie aromate, de la prajituri la bauturi. Cand nu ai scortisoara in casa, inlocuieste-o cu cardamom sau cu un amestec de cuisoare si nucsoara.

Substitut pentru ciocolata: roscova

Roscova este un inlocuitor natural al ciocolatei. Poti utiliza pudra de roscove in loc de cacao sau in loc de zahar. Roscova este un indulcitor natural, potrivit pentru produse de patiserie, ca indulcitor pentru bauturi reci si calde etc.

Substitut pentru vin: otetul si cidrul

Cand incerci o reteta noua in care ai nevoie de putin vin alb sau rosu, se poate ca aceasta bautura sa-ti lipseasca din casa. Vinul poate fi inlocuit cu succes cu putin otet, pentru un gust acrisor sau cu cidru sau suc de mere, pentru un gust mai dulce. Alte substitute pentru vin pot fi rosiile, lamaile sau sucul de struguri.

Substitut pentru sare: usturoi sau citrice

Unele preparate trebuie facute cu o cantitate redusa de sodiu. In loc de sare obisnuita, foloseste sucul unui fruct citric sau putin usturoi. Astfel de inlocuitori se potrivesc foarte bine la retete pe baza de legume sau carne. Un alt inlocuitor eficient il reprezinta plantele aromatice.

Substitut pentru faina: faina altor cereale

In loc de faina obisnuita sau faina integrala poti folosi faina de ovaz sau de orez. Se poate sa obtii o compozitie mai usoara, care este potrivita pentru prajituri, dar mai putin pentru biscuiti sau paine.

Oregano

Oregano este un ingredient folosit in preparate precum mancarurile mediteraneene sau pizza. Daca ramai fara oregano, inlocuieste-l cu maghiran, patrunjel, salvie, busuioc, cimbru sau alta planta aromatica.

Foto: localwin.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.