Sfaturi culinare

#aperitive #aperitive simple #aperitive de vara

Aperitive simple si gustoase de vara

In zilele calduroase de vara, pregateste aperitive cu branzeturi, rosii, vinete si plante aromatice sau aperitive pe baza de sosuri usoare, servite cu paine prajita sau biscuiti sarati. Astfel de gustari simple sunt potrivite pentru orice ocazie, se fac rapid si arata foarte bine.


Bruschete grecesti


Bruschete grecesti sunt un amestec aromat de rosii, feta, oregano, ulei, capere si chili. Un astfel de preparat este gata in 5 minute si se serveste imediat.


Crostini cu vinete si dovlecei


Vinetele si dovleceii sunt unele dintre legumele preferate ale verii. Foloseste-le pentru un platou de crostini. Acest fel de mancare necesita mai multe ingrediente si este recomandat mai ales la ocaziile speciale.


Panini cu branza de capra


Panini cu branza de capra constituie un aperitiv satios si aromat, fara carne. Preparatul contine rosii, vinete, ceapa si branza, toate parfumate cu busuioc si usturoi.


Tarta cu vinete si rosii


Rosiile si vinetele sunt una dintre combinatiile de succes ale verii. Foloseste aceasta combinatie intr-o tarta. Tarta cu vinete si rosii poate fi un aperitiv sau o gustare potrivita atat pentru momentele cand ai musafiri, cat si pentru pachetelul de serviciu.


Quiche cu rosii, busuioc si parmezan


Quiche-ul are avantajul de a putea fi servit atat rece, cat si cald. Acest fel de mancare este usor de digerat si hranitor, potrivit pentru zilele calduroase. Quiche-ul cu rosii, busuioc si parmezan se face in aproximativ o ora si jumatate.


Mousse de branza cu nuci


Unul dintre cele mai populare aperitive este cel cu paine prajita si un sos delicios. Poti face un mousse de branza cu nuci, masline si marar. Tine-l la frigider si apoi serveste-l cu paine prajita sau biscuiti sarati. Un astfel de aperitiv este perfect pentru petreceri.


Placinta aperitiv cu dovlecel si sunca


Placinta aperitiv cu dovlecel si sunca este o gustare care arata bine si care poate fi servita la inceputul unei mese. Serveste placinta la temperatura camerei.

Sursa foto: foodmedic.com
 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.