Sfaturi culinare

#congelare peste #peste

Cum congelezi corect pestele. Multe gospodine fac aceasta greseala

Pestele este un aliment care se poate altera foarte usor. Cel mai indicat este sa il cumperi proaspat si sa il gatesti in cateva ore. Daca vrei insa sa il congelezi si sa il pastrezi in conditii optime, trebuie sa urmezi un intreg proces pentru a-l congela corect.

 

Pestele congelat poate fi pastrat pana la 6 luni daca este slab si de la 2 pana la 3 luni daca este gras. De asemenea, pestele se poate pastra la congelator si intre 4 si 6 luni daca este gatit. Daca este unul afumat, rezista doar pana la 2 luni.

La ce trebuie sa fii atent atunci cand cumperi peste

In primul rand trebuie sa verifici daca pestii au ochii stralucitori, daca au branhii roz, carnea este ferma, solzii sunt intacti si se percepe un miros de mare.

Asigura-te ca fileul nu are sange la suprafata si curata toti solzii. Dupa aceea spala pestii cu apa rece si pune-i intr-o punga curata si uscata. Este bine sa congelezi pestele taiat in bucati, nu intreg. Temperatura congelatorului trebuie sa fie adecvata si sa atinga 0 pana la -6 grade. De asemenea, poti adauga o mana de sare grunjoasa pentru a ajuta conservarea si a preveni proliferarea bacteriilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare