Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #carne #dezghetare carne #metode dezghetare carne

Cum sa dezgheti rapid carnea scoasa din congelator

Cand ai cumparat mai multa carne si esti constient ca nu o poti consuma toata odata, cea mai sigura metoda este sa o congelezi. Dar ce te faci cand trebuie sa o dezgheti rapid? Exista cateva solutii la indemana!

1. Metoda "oala cu apa calda"

Sursa foto: livestrong.com

Sa presupunem ca ai o bucata de carne pe care vrei sa o gatesti, dar ai uitat sa o scoti din timp din congelator si sa o lasi in frigider. Iata ce trebuie sa faci: ia doua oale de inox si intoarce una cu gura in jos pe masa, iar deasupra, pe fundul ei mai exact, pune pachetul cu carnea congelata. Umple cea de-a doua oala cu apa calda si pune-o peste pachetul de carne. In 5, maximum 10 minute, carnea este numai buna de preparat.

2. Metoda "scufundarea in apa rece"

Sursa foto: cuculinary.com

O alta varianta sigura pentru a dezgheta intr-un mod sanatos carnea de la congelator este sa o pui intr-o punga din plastic inchisa bine, pe care sa o asezi apoi intr-un vas cu apa la temperatura camerei. Atentie, nu folosi apa calda! Si schimba apa la fiecare 30 de minute, pana cand carnea este complet dezghetata. Bucatile mai mici de carne se decongeleaza intr-o ora, cele mai mari, in doua-trei ore. Nu lasa carnea in apa mai mult de patru ore.

3. Metoda "dezghet la microunde"

Nu se numara printre cele mai sanatoase metode, dar poate fi luata in considerare daca chiar te grabesti. Asadar, scoate carnea inghetata din punga si pune-o intr-un vas din sticla, apoi las-o la cuptorul cu microunde pe modul defrost. Carnea dezghetata astfel trebuie gatita imediat si nicidecum introdusa din nou in frigider pentru ca se strica rapid.

ATENTIE!

Sursa foto: bettycrocker.com

O dezghetare buna a carnii este foarte importanta, intrucat ea contine multe substante nutritive importante pentru organism, care s-ar putea pierde daca nu o decongelam in mod corespunzator.

Nu lasa carnea sa se dezghete pe dulapul de la bucatarie, la temperatura camerei, pentru ca ar putea dezvolta bacterii. Temperatura la care calitatea carnurilor se schimba este de 5 grade! Asadar, cea mai sigura metoda este sa lasi carnea sa se dezghete natural, in frigider.

Si un ultim sfat: gateste carnea imediat dupa dezghetare.

Sursa foto: canyonwholesale.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare