Sfaturi culinare

#otet balsamic #otet #plante aromatice #sfaturi culinare # otet balsamic aromat

Cum sa faci otet balsamic aromat

Pregateste un otet balsamic aromat cu plante si condimente pentru a da un plus de savoare salatelor si mancarurilor tale.

Avantajul unui astfel de preparat consta in gustul foarte placut si posibilitatea de a folosi preparatul o perioada indelungata. In plus, sticlele cu otet aromat sunt foarte aspectuoase si arata nemaipomenit pe rafturile bucatariei tale. Iata cum poti transforma o sticla de otet balsamic intr-un ingredient parfumat, ideal pentru sosuri:
 

1. Alege tipul de otet
 

Otetul din vin alb sau otetul din vin spumant este potrivit pentru a fi folosit in combinatie cu plantele aromatice mai delicate, precum mararul si tarhonul. Foloseste un otet din cidru daca vrei sa-l combini cu plante cu o aroma puternica precum salvia sau spanacul. Fa o combinatie de otet rosu cu cimbru, busuioc sau oregano. Pentru a pregati un otet aromat ai nevoie de un otet cu o aciditate de 5%.
 

2. Pregateste plantele
 

Daca ai plante aromatice de gradina, taie-le dimineata, dupa ce roua s-a uscat, dar de pranz. Aromele esentiale se vor elibera mai usor din plantele foarte proaspete.

Spala bine plantele pe care vrei sa le folosesti, apoi usuca-le cu prosoape de hartie . Pune-le in borcane sterilizate si apoi toarna otetul peste ele pana cand acesta din urma le acopera. Otetul pe care il folosesti trebuie sa fie la temperatura camerei.

Inchide borcanele si depoziteaza-le intr-un loc intunecos, departe de razele soarelui si lasa-le sa stea cateva saptamani. Infuzia va trezi aromele, creand un sos delicios. Dupa ce otetul aromat este gata, trece-l printr-o sita si transfera-l in sticle din sticla, inchise cu dop. Arunca plantele aromatice care au stat in infuzie si pune in noile sticle 2-3 ramurele proaspete, doar pentru decor.
 

3. Cum folosesti otetul aromat in bucatarie
 

Otetul balsamic aromat da o noua dimensiune preparatelor tale. Il poti folosi in dressinguri pentru salate si sosuri, in marinate etc. Unele tipuri de preparate au nevoie de un otet aromat. Este cazul sosului hollandaise care se prepara cu otet balsamic aromat cu tarhon.


Sursa foto: herbalwaters.blogspot.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare