Sfaturi culinare

# mixer cu bol #mixer #paine #sfaturi culinare #retete

Cum sa faci paine in casa folosind un mixer cu bol

Rafturile supermarket-urilor ne ofera un spectacol savuros atunci cand vine vorba despre diversitatea produselor oferite. Te-ai intrebat, insa, cate dintre ele sunt benefice pentru sanatatea noastra?

Painea, unul dintre cele mai consumate alimente, poate reprezenta o problema pentru sanatatea noastra, atunci cand producatorii neglijeaza calitatea ingredientelor, in goana dupa profit. Din fericire, avand la dispozitie solutii prin care, putem pregati acasa o paine care aminteste de copilaria petrecuta in casa bunicilor. De ce ai nevoie? Doar de o reteta de paine de casa, de un mixer cu bol si de un cuptor bun, iar painea delicioasa e gata!

Cum te ajuta un mixer cu bol?

Framantarea aluatului pentru painea facuta acasa este o provocare chiar si pentru cele mai talentate gospodine. De cele mai multe ori, nu dispunem de timpul necesar sau de pricepere pentru a prepara o paine dupa metoda tradionala, prin framantarea manuala. Aici intervine rolul mixerului cu bol. Acesta s-a transformat intr-un instrument de baza pentru orice gospodina, facilitand pregatirea unor categorii vaste de preparate culinare. De departe, principalul motiv pentru care ar trebui sa iti achizitionezi un mixer cu bol este acela ca te vei putea bucura de experienta autentica si de gustul original al painii facute in casa. Un mixer cu bol amesteca coca prin simpla actionarea a unui buton, asa ca tu poti profita de timpul si energia economisite pentru alte activitati de care trebuie sa te ocupi.

Exista numeroase modele de mixere cu bol din care poti alege, in raport cu bugetul tau, dar si de functiile pe care doresti ca aparatul sa le integreze. Pentru a afla mai multe despre aceste produse si pentru a-ti alege preferatul, inspira-te de aici: https://www.biovita.ro/mixere/mixer-cu-bol-biovita-1300w.html

De ce sa faci paine in casa?

Asa cum spuneam mai devreme, sortimentele de paine sunt diverse si ne imbie din vitrinele brutariilor si ale magazinelor. Avand toate acestea la dispozitie, te intrebi de ce sa incerci sa faci paine in casa? Pe langa aportul considerabil pe care il vei aduce in mentinerea sanatatii tale si a familiei, mai exista si alte motive. Pe de-o parte, vorbim despre costuri mai reduse, avand in vedere ca tu iti creezi reteta in functie de propriile preferinte, alegandu-ti ingredientele. Economia de timp este si ea importanta, pentru ca, folosind un mixer cu bol, nu va dura mai mult de cinci minute sa prepari aluatul. Este mai simplu decat ai fi crezut, nu-i asa?

Pe de alta parte, nu putem neglija nici savoarea unei paini facute in casa, care este incomparabila!

Reteta de paine in casa

Nu ai inspiratie pentru a face o paine de casa? Iti propunem noi o reteta foarte gustoasa si simplu de realizat. Pentru aceasta vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente de baza:

  • 500 g faina alba
  • 300 ml apa
  • 1 lingura de miere
  • 1 plic (7 g) drojdie uscata
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri de ulei de masline

Aceasta reteta poate fi adaptata potrivit preferintelor tale. Poti adauga seminte, masline, condimente, sau orice alt ingredient care iti va incanta papilele gustative!

Mixerul te va ajuta sa amesteci toate aceste ingrediente din care vei obtine aluatul perfect in doar cateva minute.

Aseaza aluatul intr-o forma (de cozonac, intr-o tava rotunda etc.) sau modeleaza cu propriile maini. Painea se lasa la cuptor pana ce se rumeneste, intr-o tava presarata cu putina faina. Pofta buna!

Sursa foto: pixnio.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare