Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #carne #carne de porc # depozitare carne

Cum sa folosesti carnea de porc in bucatarie

Carnea de porc este nelipsita de pe masa de sarbatori si, in general, din meniul de iarna. Gatita corespunzator, la temperatura potrivita si consumata moderat, acest tip de carne sta la baza multor preparate specifice iernii.

Porcul contine proteine, zahar, apa si grasime. Carnea acestuia poate fi afumata, prajita, pregatita pe gratar sau la cuptor, facuta la steamer, preparata in oale de tip slow cooker etc.
 

Cum depozitezi carnea de porc
 

Carnea de porc se mentine la rece in frigider, la temperaturi de pana la 4 grade Celsius. Este bine sa o depozitezi intr-un vas invelit in folie, pentru ca sucurile sa nu se scurga peste alte alimente din frigider. Daca nu folosesti carnea cruda de porc in 4 zile, congeleaza-o.

Congelata, carnea de porc se depoziteaza la o temperatura de - 18 grade Celsius. Este bine ca bucatile de carne sa fie mici sau medii, puse in pungi vidate si inchise bine.
 

Cum gatesti carnea de porc
 

Muschiul file reprezinta cea mai buna parte a porcului, de aceea este cea mai cautata, dar si cea mai scumpa. Muschiul se gateste ca atare, impanat sau glazurat. Ciolanul se pregateste intreg sau poate fi dezosat. Pentru fripturile festive se poate folosi si pulpa de porc. Multa lume prefera cotletul de porc, cu sau fara os, pentru friptura.

Foloseste plante aromatice precum cimbru, coriandru, enibahar sau usturoi pentru a condimenta acest tip de carne. Carnea de porc poate fi gatita cu diverse tipuri de bauturi alcoolice, de la bere la vin, rachiu , gin, lichior etc.

Pentru a gati carnea de porc corespunzator, temperatura interna trebuie sa atinga 71 grade Celsius. Este important sa gasesti carnea la temperatura corespunzatoare in functie de reteta si de partea porcului pe care o folosesti astfel incat sa nu ramana paraziti care iti pot face rau. Respecta temperatura indicata de reteta si nu exagera cu expunerea la caldura, deoarece carnea se usuca. O mancare pe baza de carne de porc trebuie sa aiba suficient lichid pentru a fi gustoasa.

Cand sucurile se scurg pe deasupra carnii, atunci mancarea este gata. Preparatele din carne de porc care se fac la cuptor necesita incalzirea cuptorului inainte sa fie puse inauntru.


Sursa foto: tasteofhome.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului