Ingrediente pentru biscuitii cu lapte batut
- 300 grame faina cu agent de crestere
- 1/4 ligurita praf de copt
- 110 g unt
- 200 ml de lapte batut
- 1/2 lingurita sare fina
Cum se prepara biscuitii cu lapte batut
Preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius.
Intr-un bol incapator adauga, praful de copt si sarea. Amesteca-le bine, apoi adauga untul la temperatura camerei si amesteca bine pana cand obtii o compozitie sfaramicioasa, asemanatoare nisipului.
Incorporeaza laptele treptat si framanta bine pana cand obtii un aluat omogen.
Scoate aluatul pe o suprafata de lucru neteda, presarata cu faina. Intinde aluatul intr-un strat de 1,5 cm grosime. Taie biscutii in forma dorita si asaza-i intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Adauga-i in cuptor si coace-i timp de 10 minute, sau pana cand devin aurii la suprafata.
Serveste-i reci, ca atare sau alaturi de aperitivele preferate.
Sursa foto: cookingmaniac.com