Sfaturi culinare

#abilitati coacere prajituri #copt prajituri #prajituri

Cum sa-ti imbunatatesti abilitatile de copt prajituri si alte bunatati

Fiecare chef are nevoie de un impuls de inceput de drum si, oricat de priceput ar fi in bucatarie, exista mereu loc de mai bine. Daca iubesti sa pregatesti mese copioase si delicioase pentru familia ta, s-ar putea sa existe totusi un domeniu in care te descurci mai greu. Acela poate fi coptul de prajituri si alte preparate care necesita mai multa munca si rabdare. Desigur, o mare parte dintre cofetari si dintre cei priceputi la aceasta arta au pasiunea in sange. Insa, daca pofta vine mancand, talentul se poate consolida si el in timp. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa iti dezvolti aceasta abilitate:

Opteaza pentru mai multe produse facute in casa

Daca ai fost printre cei care au descoperit coptul painii odata cu debutul pandemiei, deja ai deprins aceasta arta si recunosti importanta alimentelor pregatite in casa. Este important sa-ti formezi un obicei, deoarece in felul acesta vei dobandi si mai multa ambitie spre a invata. Arta gatitului inseamna rabdare si pasiune, dar si ustensilele potrivite. Daca vrei sa te concentrezi pe copt prajituri sau paine, asigura-te ca ai in bucatarie un aragaz pe gaz care iti permite sa te bucuri de eficienta ridicata. De asemenea, acesta nu trebuie sa lipseasca daca te pasioneaza gatitul si coptul traditional. De multe ori, acesta iti va aduce mai multe satisfactii si te va ajuta sa iti dezvolti abilitatile in bucatarie, in special daca ai folosit dintotdeauna un astfel de aragaz si cuptor.

Tine mereu cont de temperatura

Momentele in care nu ai reusit sa te bucuri de rezultatul dorit cand pregateai ceva bun pot avea legatura cu un element simplu: temperatura. Pentru a obtine texturile potrivite si un aspect irezistibil, trebuie sa tii minte ca cea mai potrivita temperatura pentru ingrediente este cea a camerei. De exemplu, untul trebuie folosit la temperatura camerei cand il amesteci cu zahar si respectiv sa fie rece cand vrei sa obtii produse crocante. Ouale, de asemenea: pentru a le incorpora mai usor in aluat, va trebui sa le scoti din frigider din timp. In schimb, daca faci o reteta care presupune separarea albusului de galbenus, acestea trebuie sa fie reci. De cele mai multe ori, retetele specifica exact cum va trebui sa folosesti ingredientele, dar tine minte ca aceste informatii sunt chiar esentiale si trebuie sa tii cont de ele.

Cunoaste-ti ingredientele

Pentru a putea salva retetele atunci cand lucrurile nu merg in favoarea ta, dar si pentru a evita greselile care te pot duce in acest punct, cunoasterea ingredientelor este vitala. Faina este unul dintre cele mai des folosite ingrediente, asa ca trebuie sa cunosti felul in care aceasta actioneaza si cum ingroasa compozitia cand gatesti. De asemenea, trebuie sa cunosti diferitele tipuri de faina, precum faina de secara, integrala sau alba. Faina alba este cea care nu ar trebui sa lipseasca din nicio gospodarie si cu care te vei imprieteni cel mai repede ca incepator in ale coptului. Printre alte ingrediente pe care trebuie sa le intelegi se numara amidonul, bicarbonatul de sodiu, praful de copt si grasimile vegetale sau cele animale. Deoarece multe dintre retetele de cofetarie si patiserie implica o gama variata de ingrediente, prepararea lor poate fi complexa. Insa, cu siguranta te vei descurca minunat daca iti rezervi si timp pentru a invata mai multe lucruri de baza.

Un bucatar desavarsit este cel care stie sa prepare orice si este mereu pregatit pentru provocari. Chiar daca gatesti doar pentru familia ta, fa tot posibilul pentru a-ti imbunatati permanent abilitatile si dezvolta-ti pasiunea.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare