Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #blender #utilizare blander #intrebuintari blander

Descopera cat de versatil poate fi blenderul in bucatarie! 6 utilizari surprinzatoare la gatit

Rolul principal al blenderului este sa mixeze, paseze sau amestece tot soiul de ingrediente, insa cele mai multe persoane il folosesc doar pentru prepararea smoothie-urilor sau milkshake-urilor si mai putin pentru rasnitarea cafelei, a cuburilor de gheata sau pentru pregatirea unor aluaturi usoare. Blenderul este insa un aparat electrocasnic versatil, care poate prelua rolul multor ustensile de gatit, atunci cand nu le ai la indemana!

1. Batut oua/albusuri

Stiai ca daca amesteci ouale la blender, omleta pe care urmeaza sa o prepari va deveni mai pufoasa? De asemenea, poti face in doar cateva secunde o spuma de albus, fara a murdari vase si a depune efortul de a bate ouale cu telul, iar rezultatul va fi unul mai consistent si mai pufos.

2. Macinat cafea

Iti place sa folosesti cafea proaspat macinata si nu ai la indemana o rasnita? Blenderul poate prelua cu succes aceasta atributie si, la fel ca rasnita electrica, poti opta pentru o macinare mai grunjoasa sau mai fina a cafelei, in functie de preferinte.

3. Maioneza

Te-ai saturat sa amesteci zeci de minute maioneza pana se inmulteste si capata textura potrivita pentru a fi folosita in salate? Daca nu ai un mixer la indemana, iar amestecatul cu lingura nu iti face deloc cu ochiul, atribuie acest rol blenderului de bucatarie. Acesta te va ajuta sa prepari maioneza rapid si fara efort.

4. Dressinguri de salata

Daca ai de preparat dressinguri complexe pentru salate, nu trebuie decat sa arunci toate ingredientele in blender si sa le mixezi bine. Spre deosebire de amestecatul cu lingura, blenderul are avantajul de a marunti si mixa condimentele foarte bine, amplificand astfel gustul si savoarea dressingurilor.

5. Zdrobire cuburi de gheata

Esti grabita sa faci cateva cocktailuri delicioase, dar iti trebuie gheata maruntita? Nimic mai simplu! Blenderul preia si acest rol in bucatarie, devenind astfel una dintre cele mai versatile ustensile de gatit din casa.

6. Supe creme

De departe, cel mai important si util rol al blenderului de bucatarie este sa paseze si mixeze foarte bine fructe si legume. Daca la capitolul fructe, te-ai lamurit cat de util este aparatul pentru prepararea smoothie-urilor sau milkshake-urilor, este timpul sa testezi puterea lui de pasare a legumelor, pentru pregatirea rapida a piureurilor ori supelor creme.

Sursa foto: viewpoints.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare