Sfaturi culinare

#reutilizare zeama muraturi #zeama muraturi #muraturi #sfaturi culinare

Obisnuiesti sa arunci zeama de la muraturi? Ce alte utilizari ii poti gasi

Adesea, zeama ramasa de la borcanul cu gogosari sau castraveti murati, este aruncata dupa consumarea legumelor. Stiai insa ca aceasta poate fi folosita in noi preparate? Iata patru idei geniale!

1. Remediu pentru mahmureala. Dupa o noapte de distractie, alcoolul isi spune cuvantul? Bea cateva guri de zeama pentru muraturi si iti vei reveni in doar cateva minute.

2. Marineaza carnea. Adauga in marinata pentru carne si cateva linguri de zeama de la muraturi. Aceasta ajuta la fragezirea carnii si ii da o savoare aparte.

3. Sos pentru salate. Nu ai zeama de lamaie pentru prepararea dressingului pentru salata? Inlocuieste-o cu zeama de la muraturi! Vei obtine un dressing mai aromat ce va fi apreciat de intreaga familie!

4. Scoate sandwichurile din anonimat. Sandwichurile pentru pachetul de la scoala sau de la munca nu trebuie sa fie lipsite de gust. Adauga, pe langa mezeluri putina maioneza amestecata cu zeama de la muraturi.

Sursa foto: descopera.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului