Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #mancaruri indiene #preparate indiene #ponturi gatit

Ponturi de gatit din bucataria indiana

Bucataria indiana este, la fel ca si cultura acestui popor mistic, presarata cu franturi de intelepciune si solutii inedite de manevrare corecta a alimentelor. Respectul indienilor pentru roadele pamantului si darurile naturii se concretizeaza in obiceiurile culinare, din care te poti inspira si tu atunci cand gatesti.

Iata cateva ponturi de gatit din bucataria indiana, pe care sa le impartasesti cu toate cunostintele dragi!


Ponturi indiene pentru taierea si decojirea alimentelor

  • spala legumele in bai de apa scurte inainte sa le tai/decojesti, pentru a pastra vitaminele solubile in apa
  • decojeste legumele cat mai subtire, pentru a pastra mineralele si vitaminele;
  • inmoaie cartofii si vinetele in apa dupa ce le tai, pentru a-si pastra culoarea;
  • dupa ce fierbi legumele in apa, nu arunca zeama, foloseste-o pentru sosuri nutritive;
  • aplica zeama de lamaie pe pulpa de mar, pentru a evita oxidarea ei;
  • rupe coditele ardeilor inainte sa il bagi la frigider - vor ramane proaspeti mai mult;
  • scufunda migdalele in apa fierbinte 10 minute, daca vrei sa se decojeasca usor;
  • daca vrei sa tai estetic si usor fructele deshidratate, congeleaza-le vreme de o ora si taie-le apoi cu lama unui cutit cufundata in apa fierbinte;


Ponturi indiene pentru prajirea alimentelor

  • nu praji nicio leguma in ulei, inainte ca acesta sa se incinga foarte bine;
  • prajeste legumele de sezon doar cat sa isi schimbe putin culoarea, dar sa nu devina crocante (salvezi din nutrienti);
  • incinge o tigaie nonaderenta si pune un cub de unt, apoi adauga ouale batute bine si continua sa le bati, chiar si cand se prajesc in tigaie (aerul intra mai bine in ou, iar omleta iese mai frageda);
  • presara putina sare in tigaie inainte sa pui carnea la prajit (nu vor mai sari stropi si ulei incins);


Ponturi indiene pentru prajirea alimentelor

  • o lingura de zahar sau caramel, adaugata in sosuri, intensifica aroma acestuia;
  • cand nu ai rosii proaspete, poti folosi ketchup pentru a face sosuri gustoase;
  • o lingurita de boia dulce si una de boia iute coloreaza intens un sos si ii dau un gust mai bun;
  • cand folosesti pasta de ghimbir si usturoi in sosuri, alege una cu concentratie de 60% (usturoi) si de 40% (ghimbir), pentru un gust potrivit, nicidecum intepator;


Sursa foto: idiva.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.