Sfaturi culinare

# retete dietetice #retete #sfaturi culinare #salate

Retete de salate pentru o masa usoara si hranitoare

Odata cu inceputul sezonului cald, poti sa-ti schimbi dieta zilnica si sa introduci cat mai multe salate in meniu. Foloseste ingredientele de sezon in amestec cu alimente hranitoare precum fisticul pentru a obtine un preparat nutritiv si usor de digerat.

Iata in continuare cateva salate pentru o masa usoara si hranitoare:

Salata de creveti si avocado

Salata de creveti si avocado are la baza verdeata, combinata cu un sos din otet, ulei de masline si suc de lamaie. Foloseste patrunjel proaspat, salata verde si ceapa verde pentru prospetime. Adauga putin fistic pentru o textura crocanta si pentru valoarea nutritiva. Opteaza pentru creveti de mari dimensiuni si serveste acest preparat in locul unei mese obisnuite, impreuna cu felii de lamaie.

Salata de fenicul

Salata de fenicul este un preparat inedit si racoritor, potrivit pentru sezonul cald. Acest preparat se face din ingrediente simple, ca uleiul de masline, zeama de lamaie, parmezanul, patrunjelul si cimbrul. Salata poate fi servita ca atare sau cu alte preparate. Este bine sa fie tinuta la rece inainte de consum.

Salata Caesar cu pui

Salata Caesar cu pui poate inlocui cu succes o masa. Pentru aceasta reteta ai nevoie de sos Worcestershire si de mustar de Dijon. Serveste-o impreuna cu cateva crutoane de paine.

Salata de pui la gratar cu cimbru

Salata de pui la gratar cu cimbru este unul dintre cele mai gustoase si dietetice tipuri de salata pentru sezonul cald. La gratarul de pui se adauga ulei de masline, cimbru, seminte de pin, usturoi, salata verde, branza feta si niste coaja de lamaie. Serveste aceasta salata parfumata cu lamaie si felii de paine prajita.

Salata de falafel

Inspira-te din bucataria orientala pentru o salata usor de digerat, hranitoare si aromata. Salata de falafel este potrivita pentru un meniu vegetarian. Pe langa buletele de falafel, se folosesc rosii, ceapa si salata verde, la care se adauga suc de lamaie, apa si ulei de masline. Serveste aceasta salata cu niste lipii calde si decoreaza cu patrunjel.

Foto : seriouseats.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului