Sfaturi culinare

#secrete culinare #bucatarie argentiniana #preparare europene #preparate indigene

Secretele bucatariei argentiniene: de la preparate indigene, la preparate europene

Bucataria argentiniana este un teritoriu inca destul de slab explorat la nivel mondial, dar acest lucru nu inseamna ca este mai putin ofertanta fata de alte bucatarii. Dimpotriva, orice persoana care ajunge sa guste din preparatele specifice Argentinei se va indragosti iremediabil de imbinarea desavarsita a aromelor.

Intre bucatariile tarilor din America de Sud exista foarte multe similitudini, dar fiecare tara a incercat sa vina cu ingrediente noi si sa-si puna amprenta asupra felurilor de mancare, astfel incat sa se remarce prin specificul sau.

Bucataria argentiniana, un fusion intre bucataria indigena si cea mediteraneana

Bucataria argentiniana are la baza mancarurile stravechi, specifice indigenilor. De aceea, printre produsele de baza se numara cerealele, carnea de vita si cartofii. Cu timpul, bucataria argentiniana a inceput sa fie puternic influentata de bucataria euorpeana, in special cea mediteraneana, astfel ca pastele, uleiul de masline si branzeturile au devenit nelipsite.

Produse traditionale din bucataria argentiniana

Milanesas Napolitanas - este un preparat pe baza de branza, rosii si carne de vita. Se pregateste la cuptor si este foarte indragit de cei care prefera mancarurile rapide.

Revuelto Gramajo - este un preparat traditional din bucataria argentiniana, un amestec savuros de oua, cartofi prajiti, sunca si pui.

Sorrentinos - este un preparat inspirat de celebrele raviolli italienesti, cu diferenta ca argentinienii il prepara cu sunca, mozzarella si ricotta.

Fiana - un tip special de paine, servit la toate preparatele pe baza de carne.

Empanadas - coltunasi traditionali prajiti sau fierti, umpluti cu carne tocata, legume sau branza.

Dulce de leche - este un desert specific buctariei argentiniene si celei sud-americane. Seamana cu un sos de caramel, dar are la baza laptele condensat, care se fierbe la foc mic pana cand se obtine consistenta dorita.

Obiceiuri culinare in Argentina

Pentru argentinieni, principala masa a zilei este pranzul. Masa din mijlocul zilei este una copioasa si, cu exceptia oraselor mari, cum ar fi Buenos Aires, in restul oraselor restaurantele se inchid la ora pranzului, pentru ca angajatii sa poata manca acasa, linistiti.

Sursa foto: flickr.com, clementinecuisine.net, babble.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului