Sfaturi culinare

#trucuri albus batut #albus batut spuma #albus batut

Trucul pe care trebuie sa il stie toate gospodinele. Cum bati albusurile intr-un minut

Femeile petrec foarte mult timp in bucatarie pentru a prepara mancaruri si deserturi delicioase. Gospodinele trebuie sa stie insa ca munca lor poate fi mult mai usoara daca apeleaza la cateva trucuri. De exemplu, pentru prajituri, trebuie sa stii ca albusurile se pot bate spuma chiar si intr-un minut. Secretul este unul simplu si cu siguranta iti va fi de mare folos de acum inainte.

 

Trebuie sa stii ca temperatura conteaza foarte mult.Mai exact, trebuie sa ai in minte momentul in care urmeaza sa gatesti si sa scoti ouale din frigider cu 1-2 ore inainte de a incepe sa le prepari. Albusurile se bat spuma cu mult mai usor daca sunt la temperatura camerei. Un alt detaliu este ca ele sa fie proaspete pentru ca daca sunt proaspete este mai bine. Cu cat ele sunt mai vechi, cu atat albusul se bate si se intareste mai greu, iar in unele cazuri nici macar nu ajung la stadiul de bezea. Daca folosesti un mixer puternic, nu il seta din prima la o viteza mare.

Este recomandat sa mixezi albusurile in prima treapta pret de 20-30 de secunde, ulterior sa maresti treptat viteza aparatului de care te folosesti. Acest lucru se aplica in cazul unor electrocasnice manuale, dar si cele fixe.

Secretul urias pentru albusurile spuma in doar un minut consta in zeama de lamaie! Adauga cateva picaturi de suc de lamaie inainte sa le bati si vei observa cum timpul pentru mixat se reduce.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare