Sfaturi culinare

# reteta casstraveti murati #castraveti murati

Castraveti murati de vara. Reteta bunicii pentru cele mai bune muraturi

Vrei sa iti surprinzi familia si invitatii cu o reteta noua de castraveti murati, care se le placa la nebunie? Iti propunem o reteta savuroasa, de vara, pe care o poti prepara foarte rapid.

 

Ingredientele de care ai nevoie pentru castravetii murati de vara

  • castraveti
  • usturoi (3-4 catei la un borcan de 3 litri)
  • telina
  • lastari de visin
  • cuisoare
  • inflorescente de marar
  • solutie de apa cu sare (30 g sare la 1 litru de apa)

Mod de preparare castraveti murati de vara

Spala bine castravetii, lastarii de visin si inflorescentele de marar. Pune pe fundul borcanului mararul, doi catei de usturoi intregi si un lastar de visin. Asaza apoi castravetii in borcan fara sa ii fortezi sa intre.

Pune la mijlocul borcanului inca o floare de marar si o bucata de lastar de visin. Umple borcanul cu castraveti si la final adauga deasupra o floare de marar, o tulpina de telina, dar si un alt lastar de visin.

Se adauga si 5-6 cuisoare si solutia de sare cu apa pana ce se acopera continutul borcanului. Se inchide apoi borcanul cu capac ermetic si se lasa borcanul la soare in prima zi, pentru a se accelera fermentatia.

A doua zi insa, se muta borcanul la semiumbra. Astfel, o sa obtii niste castraveti murati de vara absolut deliciosi. In aproximativ cinci zile, castravetii se vor putea servi alaturi de o mancare delicioasa, pot fi adaugati intr-o salata sau pot fi asezonati cu preparate facute la gratar. O reteta de mancare care sa se potriveasca cu castravetii murati de vara poate fi tocana de cartofi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare