Sfaturi culinare

# preparare mancare #mancare vegetariana #vegetarieni #mancare

Vegetarienii gatesc mai rar si comanda mancare mai des

Pe 1 octombrie este sarbatorita la nivel mondial Ziua Internationala a Vegetarienilor. Vegetarienii au un stil alimentar din care lipsesc ingredientele pe baza de carne. Se pare ca tot mai multi romani adopta acest stil, avand in vedere cat de des comanda preparate vegetariene.

Potrivit foodpanda.ro, cea mai mare platforma de food ordering din Romania, in ultimul an, numarul comenzilor online cu preparate vegetariene a crescut cu aproximativ 800%.

In topul preparatelor vegetariene comandate online de catre clientii platformei de la restaurantele cu specific vegetarian se numara: supa crema de linte, salata cu cinci ingrediente cu halloumi, urmate de burgerul vegetarian, lasagna vegetariana si salata Alaska cu ciuperci. De asemenea, valoarea medie a unei comenzi care contine exclusiv preparate culinare vegetariene este de 47 de lei.

"Preferinta romanilor pentru mancarea vegetariana a crescut semnificativ in ultimul an. in aceasta perioada, comenzile cu preparate exclusiv vegetariene au crescut de noua ori, fapt ce demonstreaza ca romanii au inceput sa acorde o mai mare atentie stilului alimentar. In plus, oferta este din ce in ce mai diversificata, astfel multe preparate care odata se gateau cu ingrediente din carne, au astazi o varianta vegetariana, precum burgerul vegetarian sau lasagna vegetariana", declara Radu Balaceanu, Country Manager Foodpanda Romania.

Potrivit datelor foodpanda, in topul oraselor in care se inregistreaza cele mai multe comenzi cu preparate vegetariene se afla: Bucuresti, urmat de Cluj si Timisoara. In prezent, clientii foodpanda au la dispozitie 27 de restaurante cu specific vegetarian listate pe platforma, in toata tara.

Ziua Internationala a Vegetarianilor a inceput sa fie celebrata din anul 1977, fiind o initiativa a Societatii Vegetarienilor din America de Nord, o organizatie non-profit. Totodata, aceasta zi marcheaza si inceputul lunii de constientizare a vegetarianismului, care se incheie pe 1 noiembrie. Conform specialistilor in alimentatie, exista mai multe tipuri de vegetarieni, precum ovo-lacto-vegetarienii care mananca produse lactate si oua; ovo-vegetarienii, care nu mananca produse lactate, dar mananca oua; lacto-vegetarienii, care consuma produse lactate si vegetarienii pur, care nu consuma niciun produs de origine animala.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.