Drobul cu peste este un preparat delicios, usor de facut si foarte sanatos. Combinatia de peste alb, cu ouale fierte si verdeata este savuroasa si reprezinta o reinventare inedita a clasicului drob.

 

Ingrediente pentru drobul cu peste

 

  • 500 grame peste (cod, macrou sau merluciu)
  • 150 grame slanina
  • 4 feliide paine
  • 150 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 3 oua fierte
  • 2 oua
  • 3 legaturi marar
  • sare
  • piper.

 

Cum se prepara drobul cu peste

 

Pentru drobul de peste trebuie sa cureti bine pestele de oase . Dupa ce l-ai curatat de oase, il dai prin masina de tocat impreuna cu slanina si painea inmuiata in lapte. Dupa ce ai tocat pestele, calesti ceapa in putin ulei incins. Adaugi ceapa peste carnea de peste si amesteci bine. Mai pui si oualele crude, verdeata, sarea si piperul. Amesteci bine toata compozitia.

Intr-o tava unsa cu ulei, torni o parte din compozitie. La mijlocul compozitiei asezi ouale fierte si torni deasupra si restul de carne de peste . Cand ai terminat de pregatit tava, o dai la cuptor, timp de 50 de minute, la foc potrivit.

 

Cum se serveste drobul cu peste

 

Drobul cu peste se serveste ca aperitiv, alaturi de legume proaspete.

  •   2010-08-30
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii