Aperitive

#branza #parmezan #susan #ceapa #busuioc #dovlecei

Patrate cu branza si dovlecei

Patratele cu branza si dovlecei se prepara repede si sunt foarte gustoase. Le poti prepara si cu alte ingrediente pe care le ai prin bucatarie. Se servesc pe platouri, alaturi de alte aperitive.
 

Ingrediente pentru patratele cu branza si dovlecei
 

  • 100 grame parmezan ras
  • 100 ml ulei
  • 100 grame seminte de susan
  • 1 ceapa tocata
  • 1 catel de usturoi, pisat
  • 300 grame dovlecel ras
  • 6 oua, batute
  • 50 grame pesmet
  • 600 grame branza cheddar faramitata
  • busuioc
  • oregano
  • sare
  • piper.

 

Cum se prepara patratele cu branza si dovlecei
 

Unge o tava cu unt si presara cam trei linguri de parmezan ras.

Intr-o tigaie, incinge jumtate din cantitatea de ulei. Adauga semintele de susan si amesteca continuu, pana cand semintele s-au prajit si au o culoare aurie.

Intr-un bol amesteca restul de ulei, ceapal, usturoiul, dovlecelul ras, ouale, pesmetul, sarea, busuiocul, oregano, piperul si branza cheddar . Amesteca toate ingredientele pana sunt bine combinate.

Toarna apoi compozitia peste parmezanul din tava. Deasupra presara restul de parmezan si semintele de susan.

Da tava la cuptor timp de 30 de minute. Cand este gata, scoate tava de la cuptor si lasa continutul sa se raceasca.

Taie apoi compozitia in patrate.
 

Cum se prepara patratele cu branza si dovlecei
 

Patratele cu branza si dovlecei se servesc ca atare.

  •   2010-12-21
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii