Aperitive

#tarta #somon #cartofi

Tarte din cartofi cu somon

Cand ai pofta de ceva bun, poti prepara cateva tarte din cartofi cu somon. Se prepara repede si sunt foarte gustoase. Tartele din cartofi cu somon se servesc atat simple, cat si diverse garnituri .
 

Ingrediente pentru tarte din cartofi cu somon
 

  • 450 grame somon
  • 275 grame cartofi, curatati si taiati in felii groase
  • 2 linguri maioneza
  • patrunjel
  • 2 linguri capere
  • 6 castraveti murati
  • 2 oua fierte
  • 4 ansoa
  • 2 linguri suc de lamaie
  • piper
  • sare


Pentru servit:

  • patrunjel
  • felii de lamaie
  • sos de patrunjel


Pentru prajit:

  • faina
  • 1 ou
  • 75 grame pesmet
  • 2 linguri ulei
  • 10 grame unt.

 

Cum se prepara tartele din cartofi cu somon
 

Fierbe cartofii in apa cu sare. Cand s-au fiert, zbrobeste-i cu o furculita si apoi amesteca-i cu maioneza. Adauga sare si piper.

Intr-un bol amesteca somonul cu patrunjelul, caperele, castravetii murati, ouale fierte, ansoa si sucul de lamaie. Asezoneaza cu sare si piper. Adauga apoi si compozitia cu cartofi. Amesteca toate ingredientele bine. Pune apoi compozitia intr-o punga si da-o la frigider timp de 2 ore.

Dupa 2 ore, intinde compozitia si taie in bucati egale. Da fiecarei bucati forma de chiftea. Da apoi chiftelele de peste prin ou batut si pesmet.

Intr-o tigaie incinge uleiul si untul. Pune apoi chiftelutele de peste la prajit. Ai grija se le prajesti pe fiecare parte.
 

Cum se servesc tartele din cartofi cu somon
 

Tartele din cartofi cu somon se servesc calde, cu sos de patrunjel, frunze de patrunjel si felii de lamaie.

  •   2010-11-12
  •   1045 vizualizari
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Alina Sudriu

Expertul Acasa.ro, Alina Sudriu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului