Tartinele picante cu creier reprezinta un aperitiv sofisticat, dar foarte simplu de preparat.
Ingrediente pentru tartine picante cu creier
1 franzela
400-500 g creier de porc
2 linguri unt
sare
1/2 ceapa
piper macinat
1/2 lingurita boia picanta
2 linguri smantana
Cum se prepara tartinele picante cu creier
Lasa creierul in apa rece, apoi pune-l la fiert in apa cu sare. Scoate creierul fiert, curata-l de pielite, apoi sfarama-l cu ajutorul unei furculite si pune-l la prajit cu o jumatate de ceapa tocata marunt si o lingura de unt.
Cand ceapa a devenit transparenta, ia cratita de pe foc, sareaza si omogenizeaza amestecul. Lasa totul la racit, apoi amesteca cu doua linguri de smantana si putina boia picanta.
Taie franzela felii si prajeste-o in unt. Lasa tartinele la racit, apoi unge-le cu amestecul de creier.
Cum se servesc tartinele picante cu creier
Serveste tartinele in aceeasi zi, cu un vin alb, usor dulce.
foto : petitchef.ro
#tartine #retete #tartine cu creier #creier porc #tartine picante
Tartine picante cu creier
Tartine picante cu creier Tartinele picante cu creier reprezinta un aperitiv sofisticat, dar foarte simplu de preparat.- 2012-04-24 2012-04-24
Articole din aperitive
Sfatul expertului
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz