Tartinele picante cu creier reprezinta un aperitiv sofisticat, dar foarte simplu de preparat.

Ingrediente pentru tartine picante cu creier

1 franzela

400-500 g creier de porc

2 linguri unt

sare

1/2 ceapa

piper macinat

1/2 lingurita boia picanta

2 linguri smantana

Cum se prepara tartinele picante cu creier

Lasa creierul in apa rece, apoi pune-l la fiert in apa cu sare. Scoate creierul fiert, curata-l de pielite, apoi sfarama-l cu ajutorul unei furculite si pune-l la prajit cu o jumatate de ceapa tocata marunt si o lingura de unt.

Cand ceapa a devenit transparenta, ia cratita de pe foc, sareaza si omogenizeaza amestecul. Lasa totul la racit, apoi amesteca cu doua linguri de smantana si putina boia picanta.

Taie franzela felii si prajeste-o in unt. Lasa tartinele la racit, apoi unge-le cu amestecul de creier.

Cum se servesc tartinele picante cu creier

Serveste tartinele in aceeasi zi, cu un vin alb, usor dulce.

foto : petitchef.ro
 

  •   2012-04-24
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii