Ingrediente pentru humusul cu busuioc
- 1/4 cana muguri de pin
- 2 cani frunze de busuioc, proapete
- 3 catei de usturoi, pisati
- 2 conserve naut
- 1/4 cana ulei de masline
- 1/3 cana zeama de lamaie
- sare
- 1 lingurita pasta de tomate
- apa (optional)
Cum se prepara humusul cu busuioc
Intr-o tigaie incapatoare, pune muguri de pin si rumeneste-i la foc mediu (fara sa adaugi ulei sau sare). Cand devin aurii pune-i pe o farfurie rece.
Pune in robotul de bucatarie frunzele de busuioc si usturoiul. Mixeaza compozitia pana obtii o pasta. Adauga nautul (scurs de zeama) mugurii de pin (pastreaza insa cativa pentru ornare), uleiul de masline, zeama de lamaie si pasta de tomate. Mixeaza compozitia pana obtii o pasta fina. Adauga apoi sare dupa gust. Pentru a obtine consistenta dorita poti adauga apa.
Cum se serveste humusul cu busuioc
Pune humusul intr-un bol si adauga deasupra cateva picaturi de ulei de masline si mugurii de pin pastrati anterior. Serveste humusul cu foccacia, paine prajita sau biscuiti sarati, pentru aperitive.
Sfat! Nu servi humusul imediat ce l-ai prerat. Lasa-l la frigider cateva ore sau peste noapte. Vei observa ca va fi mult mai gustos.