Lichiorul de cirese este foarte aromat si se poate pastra timp indelungat in camara, astfel incat ai ce sa le oferi musafirilor tai.

Ingrediente lichior de cirese

2,5 kilograme cirese

1 kilogram zahar

750 ml alcool dublu rafinat

Cum se prepara lichior de cirese

Spala ciresele, apoi aseaza-le in straturi intr-o damigeana, presarand zaharul intre acestea.

Acopera gura damigenei cu un tifon legat cu sfoara si lasa totul la macerat pana ce fructele si-au lasat zeama, iar zaharul s-a topit. Aceasta operatiune dureaza cam o saptamana.

Adauga alcoolul peste fructe, apoi acopera damigeana cu un dop de pluta. Lasa baututa minim 3 luni la macerat, apoi strecoar-o prin tifon si depoziteaz-o in sticle.

Cum se serveste lichior de cirese

Serveste lichiorul la temperatura camerei sau rece, de la frigider, dupa preferinta.

Foto:fidenciomezcal.com

  •   2012-06-08
  •  

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din bauturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.