De sfantul Nicolae toata familia se poate strange in jurul unei mese de sarbatoare, cu o cana de ciocolata calda in mana. Aceasta reteta speciala provine din Olanda, acolo unde bautura este servita in cani putin mai mari, ca niste halbe speciale, dar este si oferita pe post de cadou de Sfantul Nicolae.
Ingrediente pentru ciocolata calda de Mos Nicolae
- 8 cani de lapte praf
- 1 pachet de praf de cacao
- 1,5 cani de zahar tos
- 2,5 cani de frisca
- 4 cani bomboane de martipan
- 4 cani de bomboane de menta zdrobite
-
Optional, cateva acadele sau ciubuce.
Cum se prepara ciocolata calda de Mos Nicolae
Combina laptele praf, praful de cacao, zaharul, frisca, martipanul si bomboanele de menta. Amesteca bine si tine amestecul timp de cateva zile intr-un recipient vidat.
Inainte de a servi, pune apa la fiert si las-o sa clocoteasca. Pune o jumatate de cana de amestec in recipientul in care vei servi bautura, apoi adauga deasupra apa clocotita.
Cum se serveste ciocolata calda de Mos Nicolae
Se serveste imediat, impreuna cu niste prajituri de Sfantul Nicolae.