Ingrediente pentru granita cu pepene galben si mere
- 4 cani pene galben, taiat cubulete mici
- 1 cana suc de mere neindulcit
- 1/4 cana zeama de lamaie
- 1 cana zmeura proaspata
- 1 cana afine proaspete
Mod de preparare granita cu pepene galben si mere
Pune pepenele, sucul de mere si sucul de lamaie intr-un blender. Amesteca-le pana obtii o spuma fina. Pune compoztia obtinuta intr-o cutie si adaug-o la congelator.
Las-o la congelator timp de 4 ore, avand grija sa amsteci din 30 in 30 de minute in ea, cu ajutorul unei furculite.
Cum se serveste granita cu pepene galben si mere
Este indicat sa scoti granita din congelator cu 20 de minute inainte de servire. Cu ajutorul unei cupe de inghetata sau a unei linguri, pune granita intr-un pahar. Adauga zmeura si afine proaspete.
Poti orna paharele cu frunze proaspete de menta.
Sursa foto: kitchendaily.com