Ingrediente pentru supa de nasturel
- 2 linguri de ulei vegetal
- 1 cartof
- 1 ceapa
- 1/4 lingurita de sare
- 1/4 lingurita de piper negru macinat
- 2 1/2 cana de supa de pui
- 2 1/2 cana de lapte
- 700 g de frunze fragede de nasturel
- 1/4 cana de smantana lichida grasa
- 1/2 cana de frunze de nasturel (pentru decor)
Cum se prepara supa de nasturel
Incalzeste uleiul la o temperatura medie intr-o cratita mare. Adauga cartoful curatat si taiat cubulete si ceapa maruntita, asezoneaza-le cu sare si piper si lasa-le la calit timp de 5 minute. Incorporeaza supa de pui si laptele si adu compozitia la fierbere, apoi las-o sa fiarba la temperatura mica timp de 10 minute. Adauga cele 700 g de nasturel si mai fierbe supa timp de 5 minute. Las-o putin la racit si paseaz-o cu ajutorul blenderului. Incalzeste-o din nou, pune-o in boluri individuale si decoreaza-l pe fiecare cu putina smantana lichida si cateva frunze proaspete de nasturel.
Cum se serveste supa de nasturel
Supa de nasturel se serveste fierbinte. Poate fi consumata, ca orice supa crema, alaturi de crutoane crocante sau de fasii subtiri de bacon rumenit.
Sursa foto: suburbantomato.com