Supa cu morcovi si dovleac este cremoasa si aromata. Este un preparat ideal in serile friguroase iarna, cand ai nevoie de o mancare fierbinte.


Ingrediente pentru supa cu morcovi si dovleac

  • 1 ceapa rosie tocata fin
  • 2 catei de usturoi tocati fin
  • 20 ml ulei de masline
  • 4 morcovi curatati
  • 1 dovleac mic curatat si taiat in cubulete
  • 850 ml supa de pui
  • 3 ramuri de cimbru
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare
  • piper


Cum se prepara supa cu morcovi si dovleac


Intr-o cratita, incinge uleiul de masline. Adauga ceapa si usturoiul si caleste la foc mic timp de 10 minute.

Adauga in cratita dovleacul si morcovii taiati cubulete. Asezoneaza cu sare si piper si lasa pe foc timp de 10 minute, pana cand incep sa se inmoaie.

Toarna supa, adauga cimbrul si patrunjelul si lasa pe foc pana cand da in clocot. Da apoi focul mai mic si lasa sa fiarba timp de 30 de minute.

La final, foloseste un blender pentru a pasa bine supa.


Cum se serveste supa cu morcovi si dovleac

Supa cu morcovi si dovleac se serveste calda, cu putin parmezan ras pe deasupra si paine cu coaja crocanta.

Sursa foto: goodtoknow.co.uk

  •   2012-12-18
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.