Ingrediente pentru supa tailandeza cu creveti
- 1 ceasca orez basmati
- 2 linguri unt
- 500g creveti decorticati
- 2 catei de usturoi, pisati
- 1 ceapa alba, tocata marunt
- 1 ardei rosu tocat marunt
- 1 lingurita ghimbir proaspat ras
- 2 lingurite pasta de curry
- 800 ml lapte de cocos
- 1 litru supa de legume
- sucul proaspat stors de la 1 lime
- 2 linguri frunze de coriandru, tocate
- sare
- piper
Cum se prepara supa tailandeza cu creveti
Fierbe orezul potrivit instructiunilor de pe ambalaj in apa cu sare.
Intr-o oala topeste untul si asauga crevetii. Asauga sare si piper si gateste-i pana devin roz (aproximativ 2-3 minute). Scoate-i apoi pe un platou.
In untul ramas adauga usturoiul, ceapa si ardeiul rosu si caleste-le timp de 3-4 minute sau pana se inmoaie. Adauga apoi ghimbirul si mai caleste totul inca un minut. Incorporeaza apoi pasta de curry si amesteca bine.
Treptat adauga peste legume laptele de cocos, amestecand continuu pana cand incepe sa clocoteasca. Adauga apoi si supa de legume si lasa totul sa fiarba timp de doua minute la foc iute. Redu apoi focul si lasa supa sa fiarba timp de 10 minute. Adauga apoi orezul, crevetii si zeama de lamaie si lasa sa fiarba inca un minut. Asezoneaza cu sare dupa gust.
Stinge focul si adauga coliandrul tocat.
Cum se serveste supa tailandeza cu creveti
Serveste supa tailandeza cu creveti alaturi de crutoane de paine aromate.
Sursa foto: modernthaifood.blogspot.com