Ciorbe & Supe

#supa de gulas #supe traditionale #supa ceapa # retete supe #supe #supa Gazpacho

Ce supe se mananca in jurul lumii. 7 tari si preparatele lor traditionale

Prima supa preparata vreodata dateaza de aproximativ 6000 de ani, iar principalul ei ingredient a fost carnea de... hipopotam. De atunci si pana acum, culturile din lumea intreaga si-au adjudecat propriile retete de supe, pe care le-au transformat in specialitati traditionale. Daca Romania nu se poate decide daca ciorba de burta, taraneasca, ardeleneasca sau de alt soi sa o reprezinte in lume, alte tari au fost mai hotarate si si-au ales retetele reprezentative!

1. Franta - Supa de ceapa

Daca ajungi vreodata pe meleagurile Frantei, nu ai voie sa ratezi supa de ceapa, unul dintre preparatele traditionale ale regiunii. Baza supei este formata din ceapa caramelizata si supa de vita, condimentate cu ierburi aromatice si garnisite cu diferite tipuri de branzeturi frantuzesti.

Sursa foto: lifemadefull.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din ciorbe-supe

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare