Briosele cu ciocolata si pere sunt potrivite pentru ocaziile speciale. Se prepara usor, insa rezultatul este de efect. Se servesc cu sos de ciocolata.
 

Ingrediente pentru briosele cu ciocolata si pere
 

  • 10 pere mici decojite
  • 750 ml apa
  • 20 ml esenta de vanilie
  • 320 grame zahar
  • 50 grame cacao
  • 30 grame ciocolata neagra , tocata
  • 200 grame unt
  • 190 grame faina
  • 2 oua.
     

Cum se prepara briosele cu ciocolata si pere
 

Cu ajutorul unei linguri scote miezul perelor. La foc mic, incalzeste apa cu vanilia si jumatate din cantitatea de zahar. Lasa pe foc pana cand tot zaharul se topeste. Da apoi in clocot.

Adauga perele si lasa-le la fiert timp de 10 minute. Transfera apoi perele pe o farfurie.

Adauga apoi 20 de grame de pudra de cacao peste acest sirop . Lasa pe foc timp de 15 minute, pana cand se intareste.

Intr-o cratita topeste ciocolata si untul. Cand s-a topit si are consistenta unei creme, adauga peste ciocolata faina, ouale, pudra de cacao si restul de zahar. Amesteca bine.

Adauga apoi compozitia in forma de briose unsa cu unt. Preseaza usor perele in aceasta compozitie. Lasa sa se raceasca timp de 15 minute.

Da apoi tava la cuptor pentru 20 de minute.
 

Cum se servesc briosele cu ciocolata si pere
 

Briosele cu ciocolata si pere se servesc cu sirop de ciocolata.
 

  •   2011-10-10
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.