Deserturi

#bucatari celebri #Gordon Ramsay # mousse de ciocolata #mousse

Bucatari celebri - Gordon Ramsay. Prepara un mousse de ciocolata in doar 4 minute

Acasa.ro te invita sa urmaresti un serial delicios de savuros, in care descoperi, saptamanal, retete, secrete culinare si filmulete inedite ale unora dintre cei mai celebri bucatari ai lumii. Fa cunostinta astazi cu Gordon Ramsay, un bucatar de origine scotiana devenit celebru in intreaga lume odata cu aparitiile lui televizate din Marea Britanie. Invata sa prepari de la Ramsay un mousse de ciocolata delicios, in doar patru minute.


Ingrediente:

  • 100 g ciocolata neagra (70% cacao);
  • 300 ml smantana;
  • 2 linguri Amaretto sau alt lichior;
  • 1 ou;
  • 50 g de zahar pudra;
  • 1 pumn de biscuiti amaretti, pentru ornat;
  • aschii de cicolata alba sau neagra, pentru ornat.


Sursa foto: instructables.com


Cum se prepara:

Rupe ciocolata in bucati mici, apoi pune-le deoparte. Intr-o cratita mica, pune jumatate din cantitatea de smantana la fiert. Cand incepe sa clocoteasca, ia vasul de pe aragaz si adauga peste smantana fierbinte bucatile de ciocolata. Amesteca bine pana cand ciocolata se topeste si obtii o compozitie omogena.

Toarna amestecul intr-un castron asezat in prealabil intr-un bol mai mare, umplut cu apa rece si gheata. Adauga in compozitie  restul de smantana si Amaretto. Mixeaza bine pana cand continutul se omogenizeaza, apoi indeparteaza bolul de apa cu gheata.

Intr-un alt vas, bate albusul de ou cu mixerul pana cand obtii o spuma densa. Adauga zaharul treptat si continua sa mixezi compozitia. Adauga albusul peste ciocolata si incorporeaza-l cu ajutorul unei spatule.

Cum se serveste: 

Mousse-ul de ciocolata se serveste rece, presarat cu biscuti amaretti faramitati si aschii de ciocolata neagra sau alba. 

Sursa foto principala: o.canada.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului