Caisele fierte cu miere si iaurt sunt un desert delicios si sanatos, care se pregateste destul de usor. Este perfect mai ales in momentele in care nu ai timp de preparate somptuoase, insa o pofta nebuna de dulce.


Ingrediente pentru caisele fierte cu miere si iaurt:

  • 1/2 cana migdale
  • 2/3 ceasca de miere
  • vanilie
  • 6 caise coapte
  • 2 linguri de Amaretto
  • 1/2 ceasca de iaurt grecesc de vanilie


Cum se prepara caisele fierte cu miere si iaurt:

Mai intai prajeste putin migdalele, pana cand capata o nuanta aurie. Intr-o tigaie medie amesteca mierea cu 1 cana si jumatate de apa. Adauga si vanilia si lasa amestecul sa fiarba aproximativ 4-5 minute.

Taie caisele pe jumatate si pune-le la fiert in amestecul de vanilie. Redu focul si lasa compozitia sa fiarba circa 7 minute. Da focul mare din nou si lasa caisele sa mai fiarba 8 minute pana cand scade compozitia.

Ia caisele de pe foc, adauga Amaretto si vanilie.


Cum se servesc caisele fierte cu miere si vanilie:

Caisele fierte cu miere si vanilie se servesc calde, presarate cu migdale.

Sursa foto: health.com

  •   2013-08-30
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ana Ionescu

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii