Deserturi

#cele mai bune bezele #bezele pufoase #bezele aromate # bezele

Cele mai aromate bezele! Nu te vei mai satura de ele

Bezelele par simplu de facut, insa sunt cateva trucuri de care trebuie sa tii cont ca sa iti iasa perfecte. Iti dezvaluim in continuare o reteta de bezele care ies nu doar foarte frumoase, ci sunt si super gustoase.

 

Ingrediente

4 albusuri

1 praf de sare

1 lingurita otet

1 pliculet zahar vanilat

250 g zahar pudra

1/2 lingurita scortisoara

Mod de preparare

Intr-un vas din inox sau din sticla se bat spuma albusurile pana ce nu mai curg atunci cand intorci vasul cu fata in jos. Se adauga praful de sare, scortisoara si otetul. Se mixeaza continuu si apoi se adauga rand pe rand cate o lingura de zahar pudra. Se continua mixatul pana ce albusurile devin ferme si lucioase si pana ce zaharul s-a topit complet.

Se incalzeste cuptorul la 110 grade Celsius. Intr-o tava se pune hartie de copt, iar cu o lingura sau cu posh-ul, pentru a iesi mai frumoase.

Se lasa la copt pentru 90 de minute. Atentie! Nu se deschide usa cuptorului in primele trei sferturi de ora pentru ca bezelele sa nu se lase. Cand s-au copt, se opreste cuptorul, dar nu se scot imediat, ci se lasa acolo sa se raceasca pentru a se usca bine si pentru a nu fi moi si cleioase in interior.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare