Â
Ingrediente
4 albusuri
1 praf de sare
1 lingurita otet
1 pliculet zahar vanilat
250 g zahar pudra
1/2 lingurita scortisoara
Mod de preparare
Intr-un vas din inox sau din sticla se bat spuma albusurile pana ce nu mai curg atunci cand intorci vasul cu fata in jos. Se adauga praful de sare, scortisoara si otetul. Se mixeaza continuu si apoi se adauga rand pe rand cate o lingura de zahar pudra. Se continua mixatul pana ce albusurile devin ferme si lucioase si pana ce zaharul s-a topit complet.
Se incalzeste cuptorul la 110 grade Celsius. Intr-o tava se pune hartie de copt, iar cu o lingura sau cu posh-ul, pentru a iesi mai frumoase.
Se lasa la copt pentru 90 de minute. Atentie! Nu se deschide usa cuptorului in primele trei sferturi de ora pentru ca bezelele sa nu se lase. Cand s-au copt, se opreste cuptorul, dar nu se scot imediat, ci se lasa acolo sa se raceasca pentru a se usca bine si pentru a nu fi moi si cleioase in interior.