Ingrediente pentru cheesecake-ul dietetic
- 200g biscuiti graham
- 150g unt, nesarat
- 500g branza fina
- 500g lapte condensat
- o fiola esenta de vanilie
- o lamaie
Cum se prepara cheesecake-ul dietetic
Topeste untul pe foc sau in cuptorul cu microunde si lasa-l sa se raceasca pana cand poti tine mana pe bol fara sa te arda.
Adauga biscuitii in robotul de bucatarie si mixeaza foarte bine pana obtii un pesmet fin. Icorporeaza apoi untul continuand sa mixezi foarte bine.
Intr-o forma pentru tort tapetata cu hartie de copt adauga mixul de biscuiti cu unt si preseaza-l foarte bine cu ajutorul unui pahar. Da forma la rece pana prepari crema.
Spala bine lamaia, rade-i coaja si stoarce-i zeama.
Adauga in robotul de bucatarie branza si mixeaz-o pana obtii o crema fina. Incorporeaza treptat laptele condensat. Adauga apoi coaja de lamaie si vanilia. Adauga zeama dupa gust.
Toarna compozitia obtinuta in tava peste blatul de biscuiti. Lasa cheesecake-ul la frigider minim 6 ore inainte de a-l servi.
Decoreaza cheesecake-ul cu felii de lamaie sau de lime.
Sursa foto: cookdiary.net