Deserturi

#desert #desert rapid #prjitura cu sirop

Desert rapid pentru mamici ocupate: prajitura coapta cu sirop de zahar

Vrei sa le pregatesti un desert copiilor tai, dar nu ai timp suficient pentru a prepara ceva complicat? Incearca prajitura coapta cu sirop de zahar, o vor adora!

Ingrediente pentru prajitura coapta cu sirop de zahar

  • 100 g de zahar brun
  • 200 g de unt
  • 200 g de faina
  • 2 oua
  • 2 linguri mari de sirop de zahar
  • 60 g de unt
  • 120 g de zahar pudra

Cum se prepara prajitura coapta cu sirop de zahar

Amesteca zaharul brun cu 200 g de unt, adauga ouale si siropul de zahar si incorporeaza faina. Omogenizeaza compozitia cu ajutorul unui mixer si pune-o intr-o tava unsa din belsug. Coace prajitura in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 25 de minute si apoi las-o la racit.

Amesteca zaharul pudra cu untul ramas pana cand obtii o pasta omogena. Intinde aceasta glazura deasupra prajiturii, dupa ce s-a racit.

Cum se serveste prajitura coapta cu sirop de zahar

Aceasta prajitura poate inlocui cu succes atat briosele cat si fursecurile, asa ca se poate servi alaturi de un ceai delicios cu lapte sau de o cafea cu frisca (in cazul adultilor).

Sursa foto: lewisandkim.com

  •   2014-05-15
  •  

Articol scris de

Sinziana Patru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.