Deserturi

#ovaz #ciocolata #cirese #vanilie #unt #fursecuri

Fursecuri cu cirese si fulgi de ovaz

Fursecurile cu cirese si fulgi de ovaz sunt ideale pentru micul dejun. Nu sunt foarte dulci, insa sunt bogate in fibre si foarte satioase. Le poti servi la o cana de cafea sau ceai.

Ingrediente pentru fursecurile cu cirese si fulgi de ovaz

  • 200 grame unt
  • 200 grame zahar brun
  • 100 grame zahar alb
  • 2 oua
  • 5 ml extract de vanilie
  • 190 grame faina
  • 5 grame praf de copt
  • sare
  • 400 grame fulgi de ovaz
  • 300 grame cirese
  • 200 grame ciocolata.
     

Cum se prepara fursecurile cu cirese si fulgi de ovaz
 

Intr-un bol amesteca untul cu zaharul brun si zaharul alb. Amesteca bine cu un mixer, pana obtii o pasta cremoasa. Adauga ouale si vanilia si amesteca bine.

Intr-un bol amesteca faina, praful de copt, si sarea. Adauga peste compozitia cu oua si amesteca bine.

Incorporeaza apoi in aluat si fulgii de ovaz, ciresele si ciocolata tocata. Amesteca bine.

Formeaza apoi fursecuri pe care le asezi pe o tava tapetata cu hartie de copt. Da tava la cuptorul incins pentru 15 - 20 de minute.

Lasa apoi fursecurile sa se raceasca complet.
 

Cum se servesc fursecurile cu cirese si fulgi de ovaz
 

Fursecurile cu cirese si fulgi de ovaz se servesc ca atare. Aceaste fursecuri pot fi depozitate intr-un recipient inchis ermetic chiar si trei saptamani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului