Salamul de biscuiti este mereu pe gustul intregii familii, de la mic la mare. De cate ori apuc sa cumpar biscuiti populari (ii iau de cele mai multe ori din Auchan, circa 7 lei kg) incerc sa fac reteta pentru ca nu este nici prea scumpa, nici nu dureaza mult (se face in circa 20 de minute cu totul) si nci nu contine mult zahar.
Aveti nevoie de:
- 200 g unt,
- 500 g biscuiti,
- 100 g zahar pudra,
- 3 oua,
- 50 g cacao,
- 2 plicuri zahar vanilat,
- 50 g stafide si putin rom pentru ele (eu le pun la inmuita in rom).
Mod de preparare: Untul se freaca cu zaharul, pana devine o spuma. Se adauga galbenusurile, cacaoa, zaharul vanilat si biscuitii taiati marunt (eu ii dau prin mixer la nivel mai mare) si la sfarsit stafidele (scurse), amestecand bine de fiecare data. La sfarsit se inglobeaza albusurile batute spuma.
Aceasta compozitie se intinde in lung, pe celofan sau folie de aluminiu, pe care puteti presara inainte putin zahar pudra. I se da forma de salam si se ruleaza strans. Se da la rece pana a doua zi si se taie felii. De preferat sa taiati cat credeti ca mancati si restul sa tineti la rece.
Oana Grecea, Ganduri si Bucatareala
PS: Mai multe ganduri, impresii si sfaturi pe Facebook.