Ai pofta de un desert aromat, cu un gust deosebit si incantator? Iti recomandam o reteta rapida si foarte usor de preparat, cu ghimbir si scortisoara.
Ingrediente pentru minitortul cu ghimbir si scortisoara:
- 125 g unt nesarat
- 125 g zahar
- 60 ml sirop de zahar
- 100 ml lapte
- 150 g faina
- 10 g ghimbir
- 10 g scortisoara
- 5 g bicarbonat de sodiu
- 75 g prune uscate, tocate
- 1 ou batut
- 225 g zahar pudra
- 50 g ghimbir tocat, pentru decor
- un suport in forma de inel
Cum se prepara minitortul cu ghimbir si scortisoara:
Amesteca untul cu zaharul, siropul de zahar si laptele intr-un castron mare, apoi baga-l la cuptorul cu microunde pentru 2 minute pana cand se topeste bine untul.
Adauga in acest amestec faina, ghimbirul, scortisoara, bicarbonatul de sodiu, prunele si oul, omogenizeaza compozitia si asaz-o apoi in suportul-inel si da-o la cuptor pentru 40 de minute.
Combina zaharul pudra cu 2 linguri de apa si toarna aceasta glazura peste tort.
Cum se serveste minitortul cu ghimbir si scortisoara:
Minitortul cu ghimbir si scortisoara se serveste la temperatura camerei, presarat cu ghimbir maruntit.
Sursa foto: allaboutyou.com