Tarta cu nuci si sirop de artar este un desert decadent, aromat si foarte gustos. Este ideala pentru evenimentele festive sau pentru cinele cu multi invitati. Se serveste ca atare.


Ingrediente pentru tarta cu nuci si sirop de artar

 

  • 200 grame zahar
  • 3 albusuri
  • sare
  • 100 ml sirop de artar
  • 150 grame nuci tocate prajite
  • 150 grame biscuiti sarati faramitati
  • 5 grame praf de copt
  • 16 jumatati de nuca
  • 200 grame frisca


Cum se prepara tarta cu nuci si sirop de artar


Incinge cuptorul la 200 de grade. Unge cu unt o tava. Intr-un bol amesteca albusurile cu un praf de sare. Adauga apoi treptat si zaharul, pana cand obtii o bezea consistenta.

Adauga apoi si doua linguri de sirop de artar si adauga nuca tocata, biscuitii faramitati si praful de copt.

Toarna amestecul in tava si da la cuptor pentru 35 de minute. Cand este gata, scoate din cuptor si lasa sa se raceasca complet.

Intr-o cratita adauga 50 ml sirop de artar si adauga si nucile. Lasa pe foc pana cand se caramelizeaza.

Bate bine frisca, adauga 4 linguri de sirop de artar si amesteca bine. Intinde crema peste crusta din biscuiti. Deasupra adauga nucile caramelizate.


Cum se serveste tarta cu nuci si sirop de artar


Tarta cu nuci si sirop de artar se serveste ca atare.

 

  •   2012-10-09
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii