Ingrediente pentru trufele cu ciocolata
- 120g curmale
- 70g prune sau caise uscate
- 50g pudra de migdale
- 25g pudra de cacao
- 30g fulgi de nuca de cocos
- 20g mix de seminte (chia, canepa, in si dovleac)
- coaja rasa de la o portocala
- 10g miere
- 1 fiola esenta de rom
- 1-2 linguri apa
- un praf de sare
Pentru decor:
- cacao
- fulgi de nuca de cocos
- fistic
- midale
Cum se prepara trufele cu ciocolata
Pune curmalele si caisele sau prunele uscate intr-un bol si acopera-le cu apa fierbinte. Lasa-le sa se hidrateze timp de 15 minute, apoi scurge-le foarte bine.
Pune-le in robotul de bucatarie impreuna cu pudra de migdale, pudra de cacao, nuca de cocos, semintele, coaja de portocala, mierea, esenta de rom si praful de sare. Mixeaza totul pana onbtii o compozitie omogena. Daca este necesar adaga una, doua linguri de apa si continua sa mixezi.
Lasa aluatul la frigider timp de 30 de minute inainte de a-l modela. Formeaza apoi bilute mici, de marimi cat de cat egale. Tavaleste-le prin pudra de cacao fistic maruntit, fulgi de migdale sau fulgi de nuca de cocos si asaza trufele obtinute in hartii speciale pentru bomboane.
Cum se servesc trufele cu ciocolata
Trufele de ciocolata se servesc recei alaturi de un pahar de sampanie.
Sursa foto: bettycrocker.com