Daca, dupa mesele copioase de Craciun, ti-ai propus sa nu mai abuzezi de dulciuri, iti propunem un desert cu mai putine calorii fata de reteta originala! Tot ce trebuie sa faci este sa te asiguri ca ai ingredientele in casa si sa le amesteci in robotul de bucatarie!
Ingrediente:
- 250 g alune de padure crude (20 de alune pentru miezul bomboanelor)
- 10 curmale hidratate
- doua linguri cacao raw
- doua linguri ulei de cocos
- trei linguri sirop de artar
- un praf de sare
Mod de preparare:
Marunteste alunele de padure in robotul de bucatarie, apoi adauga curmalele, cacaua, uleiul de cocos, siropul de artar si un praf de sare. Mixeaza pana compozitia e fina, cremoasa si putin lipicioasa. Tot ce iti ramane de facut este sa modelezi bomboanele si sa introduci cate o aluna in mijloc, apoi sa le tavalesti alunele de padure ramase tocate.
Sursa: realitatea.net