Ingrediente pentru tort cu migdale si fructe
- 125 g de unt
- 125 ml de ulei extravirgin de masline
- 220 g de zahar pudra
- 1 lingurita de esenta de vanilie
- 1/4 lingurita de sare
- 6 oua
- coaja rasa de la o lamaie
- 225 g de migdale macinate
- 60 g de pesmet
- 100 g de ciocolata cu lapte
- 125 g de zmeura
- doua smochine proaspete
- 150 g de cirese
- 1 1/2 lingurita de faina
- 1 lingura de zahar brun
Cum se prepara tortul cu migdale si fructe
Amesteca untul cu uleiul, zaharul pudra, esenta de vanilie si sarea cu ajutorul unui mixer. Adauga treptat ouale si coaja de lamaie, apoi incorporeaza migdalele macinate si pesmetul. Dupa ce ai omogenizat compozitia, adauga bucati mici de ciocolata si 60 g de zmeura. Pune compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt.
Amesteca zmeura ramasa cu smochinele taiate marunt si cu zaharul brun si adauga compozitia deasupra aluatului. Coace tortul timp de o ora in cuptorul preincalzit la 180 de grade.
Cum se serveste tortul cu migdale si fructe
Acest desert se serveste rece, alaturi de un iaurt racoritor si de o portie de mascarpone.
Sursa foto: taste.com.au